Mozgásszervi rehabilitáció

Léda Magánklinika rehabilitációs szakrendelés kerekesszékA mozgásszervi rehabilitáció célja a páciensek mozgáskorlátozottságának, fájdalmának csökkentése, az életminőség javítása, és optimális esetben a munkaképesség visszanyerésének elérése.

A mozgás könnyítésére, a fájdalom enyhítésére sokféle terápia és gyógyászati segédeszköz áll rendelkezésre, amelyek használatával a páciens életvitelében minőségi javulás érhető el.


A vizsgálat menete

A szakorvos felméri a páciens állapotát: kikérdezi a panaszairól, a fájdalom helyéről, gyakoriságáról, korábbi vagy fennálló betegségeiről, szedett gyógyszereiről, a családban előforduló betegségekről. Ezt követi a fizikai vizsgálat: az érintett testrész megtekintése, mozgatása, tapintása, a gerinc állapotának ellenőrzése, tartás, járás vizsgálata.


A mozgásszervi rehabilitáció során alkalmazott módszerek

  • gyógyszeres kezelés
  • gyógytorna
  • fizioterápiák
  • segédeszköz ellátás


Gyógyászati segédeszköz ellátás állami támogatással

Reumatológus szakorvosunk a rehabilitációs szakrendelés során jogosult arra, hogy a páciens állapotának javítására, receptre írjon fel segédeszközt. Az életmódot javító gyógyászati segédeszközök sokfélék lehetnek. A fennálló panasz jellege miatt előfordulhat, hogy átmenetileg vagy tartósan kell használni őket. Ilyenek lehetnek pl. haskötő, térdrögzítő, deréköv, tisztálkodás segítő eszközök. A stabilitást segítő gyógyászati segédeszközök a mozgást, a helyváltoztatást könnyítik meg, ilyen lehetnek pl. a járóbot, mankó, rollátor (guruló járókeret) vagy az elektromos moped.

Léda Magánklinika rehabilitációs szakrendelés csuklórögzitő Léda Magánklinika rehabilitációs szakrendelés kerekesszék  Léda Magánklinika rehabilitációs szakrendelés moped Léda Magánklinika rehabilitációs szakrendelés nyakmerevítő 

ORVOSUNK:

 

RECEPCIÓ:


Időpontfoglalás