Évezredek óta

A kifogástalan külső igénye évezredes, hiszen – mint a kutatások ezt igazolják – már a fáraókon is végeztek ilyen beavatkozásokat. Az orvostudomány és az orvosi technológia ezen a területen is nagy lépésekkel halad, napjainkban is folyamatosan fejlődik.


Esztétika az előtérben

A plasztikai sebészet helyreállító (rekonstrukciós) ága mellett egyre népszerűbbek az esztétikai beavatkozások, amelyek sokszor a lelket is gyógyítják. A testi elváltozást kellemetlenül megélő páciensnek az adott fizikai állapot lelki panaszokat is okoz, amelyek komolyabb betegség forrásaivá is válhatnak.


Elvárások

Fontos, hogy a páciens minden részletre kiterjedő tájékoztatást kapjon. Az egyéni vágyak mellett a plasztikai sebésznek figyelembe kell vennie a fizikai adottságokat, az egészségi állapotot, ennek ismeretében tesz javaslatot a beavatkozásra. A legfontosabb, hogy közösen döntsenek az optimális, biztonságosan megvalósítható műtétről vagy a választott kezelés sikerességéről.

 

Ajakfeltöltés hialuronsavval

plasztikai sebészet ajakfeltöltés Léda Magánklinika ZalaegerszegAz ember ajka sokféle lehet: születéstől fogva aszimmetrikus, túl vékony, vagy az idő múlásával veszít formájából, rugalmasságából. Klinkánkon a Teosyal Kiss hialuronsavas injekcióval végezzük a feltöltést, amely emellett még az ajak körüli apró ráncok kisimítására is alkalmas. Az egyéni adottságoktól függően a kezelés eredménye 6-12 hónapig tartós.


A beavatkozás

Kérhető előzetesen érzéstelenítés. Ha a páciens érzékeny a lidocainra, akkor mást használunk erre a célra, bár magában az anyagban is van ézéstelenítő. A feltöltést követően az ajkak duzzadttá, érzékennyé válnak, ezért tanácsos 1-2 napig az érintett terület hűtése. 4-5 napig kerülni kell a napozást, a szoláriumot, a szaunázást, a túl hideg vagy forró italokat, ételeket, valamint az ajkak túlságos mozgatását (pl. folyamatos, intenzív beszéd, nevetés)

Korszerű és biztonságos megoldás, amely bármikor megismételhető.

 

Botox kezelés

plasztikai sebészet botox kezelés arcfiatalítás Léda Magánklinika ZalaegerszegKlinikánkon a botoxot fiatalításra, ránctalanításra, valamint izzadás megszüntetésére alkalmazzuk. Az általunk használt anyagok: Vistabel, Dysport. Az adott kezelés megkezdése előtti konzultáción fontos megtudni, hogy a páciensnél volt-e már korábban hasonló beavatkozás!


1. Arcfiatalítás, ránctalanítás

A botox gátolja az izom és az ideg közötti ingerületet, ezért a kezelés nyomán az izmok nem, vagy csak kis mértékben képesek az összehúzódásra. Ennek hatására kisimulnak a mimikai ráncok, az arc feszesebbé válik. Az arc ránctalanításának területei: a szemöldök közötti függőleges ráncok, a homlok vízszintes ráncai, a szem környéki szarkalábak.

A beavatkozás

Nagyon vékony injekciós tűvel az érintett izomba juttatjuk a botoxot, ami pár percet vesz igénybe. A hatás már 2-4 nap múlva észrevehető, de a végleges eredményre kb. két hetet kell várni. A kezelés tartóssága – egyéntől függően – 3-8 hónap, ezt követően az izom újra mozogni kezd.

A beavatkozás területén felléphet duzzanat, amit pár napig hűteni célszerű. Ajánlott az arc adott területének megmozgatása (grimszolás), ezzel elősegíthető a botox eloszlása. Kerülni kell a napozást, a szoláriumot, a szaunát, a túl meleget és a túl hideget, valamint a kozmetikai kezeléseket.

A botox kezelés terhesség és szoptatás ideje alatt nem ajánlott.


2. Izzadásgátlás

A botox gátolja az izzadást termelő mirigyek működését, így megakadályozza az izzadást. A kezelés hatása – egyéntől függően – 4-6 hónap. Az izzadás gátlására alkalmas területek: hónalj, tenyér, talp.

A beavatkozás

Nagyon vékony tűvel juttatjuk az anyagot a kívánt területre. A művelet időtartama függ ennek nagyságától, 15-20 percet is igénybe vehet. Helyi érzéstelenítés kérhető. A hatás már 2-4 nap múlva észrevehető, de a végleges eredményre kb. 10 napot kell várni.

A beavatkozás területén felléphet duzzanat, amit pár napig hűteni ajánlott. Kerülni kell azokat a tevékenységeket, amelyek izzadással járnak (napozás, szolárium, szauna, sport).

plasztikai sebészet izzadás Léda Magánklinika Zalaegerszeg plasztikai sebészet izzadás Léda Magánklinika Zalaegerszeg

Arcfiatalítás injekcióval

plasztikai sebészet arcfiatalítás Léda Magánklinika ZalaegerszegEz a módszer azoknak ajánlott, akik még a középkoruk előtt vannak. Ráncaikat klinikánkon Teosyal Hyaluronsav és Radiesse töltőanyagokkal kezeljük.

A beavatkozás

A hatóanyagot a fecskendőből vékony tűvel juttatjuk az előzetesen fertőtlenített területen a bőr alá, amelyet masszírozó mozdulatokkal szétoszlatunk. Az eredmény azonnali és látványos. Az anyagok alkalmazhatók az arcon, a nyakon, a dekoltázson, a kézfejen lévő ráncok kisimítására, a kontúrok javítására, vagy akár a besüppedések kiemelésére. Az egyéni adottságtól függően a beavatkozása hatása 6-18 hónapig is tarthat, amely utána kezelés bármikor megismételhető.

A megelőző konzultáción a pácienstől megtudjuk, hogy a volt-e már nála korábban ehhez hasonló beavatkozás, ugyanis ettől kell függővé tenni, hogy milyen anyaggal és mekkora mennyiséggel végezzük a kezelést.

Lehetséges érzéstelenítő kérése, bár ezekben a korszerű anyagokban elve van érzéstelenítő.

A beavatkozás után felléphet bőrvörösség, érzékenység, duzzanat, bevérzés. Javasolt a kezelt területet 1-2 napig hűteni, majd a duzzanat pár napon belül magától elmúlik. 24 óra elteltével már óvatosan lehet mosakodni, sminkelni. Kerülni kell a napozást, a szolárium, a szauna használatát.

Azoknál a pácienseknél, ahol bőrbetegség, herpesz, autoimmun betegség áll fenn, a kezelés nem végezhető el! Terhesség és szoptatás ideje alatt a kezelés nem javasolt!

 

Plasztikai műtétek

Klinikánk orvosa az előzetes konzultáció és a páciens megfelelő felkészülése (műtétet megelőző kötelező vizsgálatok) után a műtéteket más egészségügyi intézményben végzi.

Az általa végzett műtétek típusai: arc-, comb-, felkar-, intim- (kisajak), szemhéj-, fül-, hasplasztika, mellkorrekciók (felvarrás, nagyobbítás, kisebbítés), fenékplasztika implantátummal, férfi mellkisebbítés, zsírleszívás. A részleteket olvassa el plasztikai sebészünk honlapján! 

ORVOSAINK:

 

RECEPCIÓ:


Időpontfoglalás