A fájdalommentes és megbízható ultrahang vizsgálatnak köszönhetően már egészen kicsi gyermekeknél felismerhető, illetve megelőzhető számos betegség, ezért a rendszeres szűrés az ő esetükben is elengedhetetlen.

A Léda Magánklinikán a következő vizsgálatokat végezzük a gyermekek számára:

Csecsemő ultrahang

A csecsemőkorban ajánlott szűrővizsgálatok közül az egyik legfontosabb a gyermekorvosok által is ajánlott csecsemő ultrahang-vizsgálat, amellyel időben felmérhető a baba egészségi állapota, és kiszűrhetők az esetleges fejlődési rendellenességek a korai kezelés érdekében. A csecsemő ultrahangot a születés utáni 4-8. hét között javasolják, amikor már kimutathatók a különböző betegségekre utaló jelek, de a vizsgálat elvégezhető a baba 6 hónapos koráig.

Számos, esetleg tünetet, panaszt még nem okozó korai fejlődési rendellenesség kiszűrhető ultrahangvizsgálattal csecsemőkorban.

Csípőízület ultrahang

A csípőficam rendkívül gyakori probléma a kisbabáknál, így a későbbi egészségügyi problémák elkerülése érdekében a csípő ultrahangos vizsgálata rendkívül fontos, ez bizonyos esetekben specialista bevonását is szükségessé teheti.
Ultrahang vizsgálattal felismerhető a sántítást, csípőtáji fájdalmat okozó gyulladás, melynek korai diagnosztizálása kulcsfontosságú a mozgásszervi problémák megelőzésében.

Hasi és kismedencei ultrahang

A gyermekek számára is javasolt bizonyos esetekben a hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat, mely során pontosabb képet kaphatunk a máj, az epehólyag, a hasnyálmirigy, a lép és a vesék állapotáról. A vizsgálat során a hasüregben futó nagyobb erekről, valamint a hasi főverőér mellett található nyirokcsomókról is vélemény alkotható. A vizsgálat hasi fájdalom esetén is javasolt.

Here ultrahang

A fiúgyermekek here ultrahang vizsgálatával mellékhatás nélkül kimutatható a fejlődési rendellenesség, a rejtett heréjűség, valamint az ismeretlen eredetű fájdalom oka is kideríthető. A mellékherék, a herezacskó űrterének és ereinek elváltozásai is láthatók az ultrahangos vizsgálat során.

Lágyrész ultrahang

A különböző eredetű izom- és ízületi elváltozások (izomsérülés, izomtapadás) következtében kialakult gyulladások, csomók ultrahanggal gyorsan és fájdalommentesen vizsgálhatók, valamint segítségével elkülöníthetők a nyirokcsomók, lágyrész daganatok és sérülések.

Pajzsmirigy ultrahang

A pajzsmirigy által termelt hormonok fontos szerepet játszanak a növekedésben, szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserérében. A biztonságos ultrahang során vizsgáljuk a pajzsmirigy nagyságát, az elváltozásait (cysta, gyulladás, daganat), viszonyát a légcsőhöz 

ORVOSUNK:

 

RECEPCIÓ:


Időpontkérés