Érezze jól magát fogorvosánál!

Barátságos, nyugodt környezetben várjuk, ahol az Ön mosolya a legjobb kezekben van. Rendelőnkben a legkorszerűbb eljárásokkal és technikával, legfejlettebb anyagokkal kezeljük pácienseinket és végezzük a kezeléseket a legegyszerűbb fogtöméstől, fogeltávolítástól, az implantációs fogpótlásokon keresztül akár a csontpótló műtétekig. Igény és szükség esetén a beavatkozásokat altatásban vagy szedációban is biztonságosan el tudjuk végezni.
Minden fogászati beavatkozás alapja a pontos diagnózis, ehhez intraorális és digitális panorámaröntgen áll a rendelkezésünkre. Utóbbival az arckoponyáról, állcsontról és az arcüregről a CT vizsgálathoz hasonló felvétel készíthető. Ezzel átfogó kétdimenziós képet kapunk az alsó- felső állcsontról, a fogak helyzetéről, állapotáról, illetve az állkapocsízületről. A digitális röntgennel a várakozási idő lerövidül, a számítógép monitorján azonnal megjelenik a kép.

Léda Magánklinika Zalaegerszeg panorámaröntgen fogröntgen fogászat fogorvos  Léda Magánklinika Zalaegerszeg panorámaröntgen fogröntgen fogászat fogorvos

 

Általános fogászati szűrővizsgálat:

Felmérjük a fogazat, fogíny állapotát, és egyben rákszűrést is végzünk.

Dentálhigiénia:

Az orvosi beavatkozásokat tiszta, gyulladásmentes környezetben lehet tökéletesen elvégezni. Ezért fontos a szájban levő baktériumok számát a legalacsonyabbra csökkenteni. Ezt a célt szolgálja a dentálhigiénikus kezelés, amelynek során a fogakra rakódott fogkövet, plakkot, elszíneződést távolítjuk el a látható és nem látható helyekről kézi és/vagy gépi (ultrahangos) depurálással.

Fogfehérítés:

A fogak a mindennapi élet során számtalan káros hatásnak vannak kitéve, melyek következtében károsodhatnak, elszíneződhetnek. Az anyagok a fogak mélyebb rétegeibe is beivódhatnak, ahonnan hagyományos fogtisztítással már nem távolítható el. Elszíneződést okozhat a kávé, a tea, a dohányzás stb. Fokozott lehet továbbá a gyökérkezelt fogak és tömések elszürkülése. A kezelést megelőzi a fogkő eltávolítása. A szuvas fogakat célszerű ellátni, illetve az amalgám töméseket kicserélni, de ezeket csak a fehérítő kezelés után javasoljuk, azért, hogy az új töméseket a fog színéhez lehessen igazítani.


Fogmegtartó kezelések:

   Esztétikus tömések:

Mosolyogjon újra!: A fogak felszínén vagy/ és belsejében keletkezett sérülés (lyuk) gyógyítása fogtöméssel lehetséges. A szuvasodás lehet a rágófelszínen, két fog között vagy a fog nyakánál. Ezeket a károsodásokat ma már leginkább foggal megegyező színű, esztétikus tömőanyaggal állítjuk helyre helyi érzéstelenítésben.

  • kék fényre (UV) keményedő kompozit tömés
  • üvegionomer cement

   Inly, only- arany, kerámia betétek- ragasztott tömések:

A fog komolyabb, nagyobb kiterjedésű rongálódása esetén van szükség a ragasztott tömésre, amelyet a fogtechnikus állít elő a rendelőben a fogorvos által levett lenyomat alapján.

   Barázdazárás:

Célja a szuvasodásnak kitett fogfelszínek védelme fluorid tartalmú védőréteggel.

   Gyökérkezelés és tömés:

A fogbél betegségeinek gyógyítása. A kezelés kézi és/vagy gépi gyökércsatorna megmunkáló rendszerekkel történik. A terápia a fogszuvasodás, fogbél gyulladás előrehaladott formájában az egyetlen lehetőség a fogak megmentésére.


Fogpótlás:

A mi elsődleges célunk a fogak megtartása, de foghiány esetén a legkorszerűbb, a páciens számára legtökéletesebb fogpótlást készítjük el. A hiányzó fogak pótlása nem csak esztétikai kérdés. A foghiányos állapot a kellemetlen komfortérzeten túl idővel rosszabb táplálkozáshoz, gyomorproblémákhoz, emésztési nehézségekhez, állkapocs-ízületi problémákhoz vezethet. A fogvesztés és csontveszteség miatt a fogak elvándorolhatnak, ami az arcvonásaink megváltozását is eredményezheti. A megtartható fogak száma, elhelyezkedése, csontban való rögzítettsége határozza meg, hogy milyen típusú fogpótlást készíthetünk.

  • A koronák: anyagukat tekintve készülhetnek
   • fémből, fémkerámia megoldással
   • cirkónium- oxid vázra égetett kerámiával és tisztán kerámiából
  • hidak
  • kivehető fogpótlások
  • implantációs fogpótlások

Fogékszer:

A hölgyek mosolyának díszítésére szolgáló csillogó ékszer, amelyet általában a felső metszőfogakra vagy a szemfogakra ragasztunk, a fogak megfúrása, megsértése nélkül.

Léda Magánklinika Zalaegerszeg fogászat fogorvos implantológia 

ORVOSAINK:

 

RECEPCIÓ:


Időpontkérés