A dentálhigiénia a szájüreg egészségmegőrzését célzó szakterület. Jellemzően ide tartoznak a fogászati megelőző és fogkozmetikai kezelések, mint például a fogtisztítás, a fogkő eltávolítása, az ínykezelés. Ezen a területen is folyamatos a fejlődés, a beavatkozások sikerét, a gyógyulást klinikánkon egyre korszerűbb eszközök segítik.


Antimikrobiális Fotodinamikus Terápia – APDT kezelés

Magyarországon sokan szenvednek fogágy megbetegedésben, fogínygyulladásban, amelyek a fogak elvesztéséhez vezetnek. Az ilyen problémák jelentősen befolyásolják az életminőséget. Régen ezeket az elváltozásokat csak műtéttel vagy gyógyszeresen lehetett kezelni A tudomány mai állása szerint a lézeres kezelés kiegészítő beavatkozásként használható a fogágy megbetegedés különböző stádiumaiban.
Az ún. lágylézer csökkenti a gyulladást, fájdalmat csillapít, baktériumpusztító hatású, javítja a hajszáleres keringést, serkenti a helyi védekező rendszer aktivitását, ez által sejtregeneráló hatása van. A kezelés nem jelent különösebb megterhelést az egyénnek. Nincs mellékhatása. Műtéti beavatkozásokat követően elősegíti a gyógyulást.
A lézerkészülék irányított infravörös sugarat bocsájt ki magából, amely a nyálkahártya elváltozásaira bizonyítottan jótékony hatású. A kezeléshez szükség van fényérzékenyítő anyagra, lézerfényre és oxigén-szabadgyökök keletkezésére.


APDT kezelés lépései

  • Állapotfelmérés, kiindulási állapot felmérése, rögzítése.
  • Professzionális fogkő eltávolítás polírozással.
  • Kék folyadék (0,01 %-os oldat) fecskendezése a problémás területre, a mikroorganizmusok megfestése.
  • 2 perc behatási idő után lemosás.
  • Világítás az SF lézer készülékkel 2 percig.

Az íny-tasakokat infravörös lézerfénnyel megvilágítjuk, amely elnyelődik a kék folyadékkal megfestett baktériumokban. A fénnyel megvilágított baktériumok elpusztulnak, így a terület elkezd regenerálódni. A lézerfény a környező szövetekben nem okoz kárt. A teljes gyógyulás eléréséig a kezelést többször meg kell ismételni. 

SPECIALISTÁNK:

 

RECEPCIÓ:


Időpontkérés