Magánklinikánkon olyan komplex diagnosztikai módszereket, köztük olyan különleges szolgáltatásokat kínálunk, amelyeket Zala megyében egyáltalán, Dunántúlon alig, sőt Magyarországon is csak néhány vezető intézményben alkalmaznak. Vezető gyártók legkorszerűbb, legigényesebb készülékeit szereztük be a pontos diagnosztika érdekében.

Helicobacter pylori gyorsteszt belégzett levegőből

Helicobacter pylori fájdalmatlan diagnosztikája

- Helicobacter pylori kimutatása kilélegzett levegőből (Heliprobe):
Ezzel a módszerrel közel100 %-os megbízhatósággal tudjuk kimutatni az aktuálisan fennálló Helicobacter pylori fertőzést, fájdalmatlanul, megbizhatóan és gyorsan.
http://www.medmarket.hu/dokumentumok/heliprobe_betegtajekoztato.pdf

- Helicobacter pylori kimutatása gyomornyálkahártyából vett gyorsteszttel (Biohit Helicobacter UFT 300):
Ezzel a módszerrel gyomortükrözés során tudjuk a nyálkahártyából fájdalmatlanul vett mintából azonnal megítélni az aktuális Helicobacter pylori jelenlétet

Helicobacter pylori

A Helicobacter pylori rendkívül elterjedt kórokozó, a világ lakosságának felében megtalálható. A Helicobacter emberről emberre terjed, mikroszkópikus székletnyomokkal fertőzött étel útján, vagy olyan testrész, tárgy szájba vételével, amely hasonló módon fertőződött. Így könnyen előfordulhat, hogy a közvetlen családtagok, vagy az egy háztartásban élők átfertőzik egymást. Sokakat már csecsemő korban megfertőz a kórokozó.

A Helicobacter-fertőzötteknél jelentősen megnő egyes emésztőrendszeri betegségek kialakulásának esélye, a gyomorhuruttól kezdve egészen az olyan betegségekig, mint például például gyomor- és nyombélfekély vagy a gyomorrák. Persze nem minden Helicobacter fertőzött válik beteggé – ezt olyan faktorok határozzák meg, mint az idő, a környezet hatásai vagy éppen a beteg génállománya. Egyéb, nem gyomor-bélrendszeri betegségekben is szerepet játszhat, mint pl. a csalánkiütés vagy alacsony vérlemezkeszám.

.A baktérium kipusztításához (eradikálásához) egyhetes gyógyszerkúra szükséges, melyet a gasztroenterológus vagy háziorvos rendel el.
Gyomorhurut, nyombél- és gyomorfekély esetén, bizonyos fajta gyomordaganatoknál kötelezően megvizsgálja azt a gastroenterológus, de miután a Helicobacter pylori viszonylag könnyen és egyszerűen szűrhető, így ajánlott megbizonyosodni saját fertőzöttségünkről különösen emésztőrendszeri panaszok esetén, illetve ha családunkban előfordult gyomor- és nyombélfekély, vagy gyomorrák.

--> Információ páciensek részére

>> Egyéb diagnosztikai eszközök

Sterilitás komplex kivizsgálás

Sterilitàs kompex nőgyógyászati-andrológiai kivizsgàlàsa

  • hormon statusz meghatározàs
  • spermavizsgálat elvégzése
  • férfi genitáliák UH vizsgálata
  • petevezető átjàrhatòsági vizsgálat elvègzése UH-val

>> Egyéb diagnosztikai eszközök

Komplex genetikai tanàcsadàs

  • Chromoszòmarendellenességek szürèse anyai vèrből (Nifty teszt, Trisomy teszt)
  • Chromoszòma rendellenessègek szűrèse biokèmiai markerek ill. UH vizsg. segitsègèvel (kombinàlt teszt, integràlt teszt)
  • Magzati sziv UH-os szűrése

Tevékenységi kör:
Egy adott betegség esetleges örökölhetőségének, öröklésmenetének tisztázása, a tanácsadáson megjelent személy és hozzátartozója vonatkozásában a genetikai kockázat megállapítása, a betegség várható lefolyásának közlése, valamint az esetleges magzati diagnosztikai lehetőség ismertetése. A terhesgondozási tevékenység alatt kiszűrt genetikai rendellenességre gyanús terhesek felvilágosítása a rendelkezésre álló leletek alapján.

A tevékenység gyakorlati bemutatás:
A rendelésen (beutaló nélkül) jelentkező pácienseknél a genetikai tanácsadó orvos felveszi az anamnézist, fizikális vizsgálatot végez, családfát állít fel és elemez, valamint elemzi a rendelkezésre álló leleteket.
A terhesek terhesség meghatározott időszakában a genetikai rendellenességek kimutatására alkalmas teszteken vehetnek részt, ezek részben speciális ultrahangos, másrészt laboratóriumi teszteken alapulnak. Az így kapott eredmények egyike sem 100%-os biztonságú csak valószínűségeket mondhatnak. A terhes gondozást végző orvos a kapott eredmények alapján (az anamnézis, a fizikális vizsgálati státusz, az ultrahangos és laboratóriumi leletek) a terhest genetikailag determinált betegségek szempontjából különböző kockázati kategóriákba sorolja. A közepes és nagy kockázatú kategóriákba tartozóknak, illetve bizonyos esetekben a kis kockázatba tartozóknak genetikai tanácsadást ajánlanak fel. Ezen tanácsadás lebonyolításának helye a genetikai tanácsadói rendelés.

A rendelés kapcsán bizonyos esetekben már a szűrő tesztek előtt szükség van tanácsadásra, felvilágosításra, ez részben a költséges szűrőtesztek közötti eligazodást célozza. Ezen leletek a már említett ultrahang és laboratóriumi tesztek mellett az esetlegesen elvégzett diagnosztikus vizsgálatok (pl amniocentézis) eredményen alapulnak. A genetikus véleményt alkot, tanácsokat ad a család döntésének elősegítéséhez. Bizonyos esetekben a genetikai betegségre gyanús eseteket a feltételezett klinikai diagnózis megerősítése céljából magasabb progresszivitási szintű (II, III) konzultáció biztosítására szakintézménybe küldi.

A Léda Magánklinika rendelkezik az ellátáshoz szükséges infrastruktúrával, az ott működő rendszer erőssége, hogy a terhesség megállapítása, terhesgondozás, a kombinált szűrőtesztekhez szükséges laborvizsgálat vérlevétele, magzati szívultrahang diagnosztika és a genetikai tanácsadás egy helyen bonyolódhat.

A tanácsadói tevékenység során képződött dokumentumokat az intézmény adatvédelmi szabályzatának megfelelően kezeljük, azokhoz hozzáférni csak a genetikai tanácsadó és a terhesgondozást végző szülész-nőgyógyász számára lehetséges. A genetikai adatokhoz csak a genetikai tanácsadó fér hozzá.
A tevékenység során veszélyes hulladék nem keletkezik, a takarítás az egészségügyi intézményekben történőknek megfelelően történik, különleges előírás nélkül. Mivel a tanácsadói tevékenység nem tartalmaz invaziv tevékenységet ezért infekció kontroll tárgykörébe tartozó probléma nem merül fel, veszélyes hulladék nem képződik.
A Léda Magánklinika célja, hogy olyan magas minőségügyi követelményeknek tegyen eleget, mely későbbiekben minősített intézménnyé teszi addig is a tevékenységet állandóan elemezve a szükséges korrekciókat elvégezve a működés során kialakított javaslatokat figyelembe véve a legfrissebb szakmai irányelveknek megfelelően végzi tevékenységét.

>> Genetikai tanácsadás

Fogászat, szájsebészet: FOGÁSZATI IMPLANTÁCIÓ ALTATÁSBAN

Nálunk altatásban is elvégezhetők a fogászati és szájsebészeti beavatkozások. (Dr. Nagy Andrea, Dr. Fülöp Gábor)
Csontpótlás saját csonttal steril műtőben. (Dr. Fülöp Gábor)

>> Fogászat, implantológia

Nőgyógyászat: HD BABAMOZI, KORAI KOMBINÁLT ÉS INTEGRÁLT TERHESTESZT

Klinikánkon a legújabb generációs csúcskészülékkel végzünk szülészeti és nőgyógyászati 2-3-4 D ultrahang vizsgálatokat. A kismamák kérhetnek HD babamozit.
Igény esetén megbízható genetikai szűrési szakvéleményt is kapnak (korai kombinált és integrált teszt). (Dr. Györe Imre, Dr. Kovács Lajos)

>> Szülészet, nőgyógyászat

Gasztroenterológia: BÉLRENDSZERI DAGANATOK KORAI FELISMERÉSE NBI TECHNOLÓGIÁVAL, GYOMOR- ÉS VASTAGBÉLTÜKRÖZÉS INTRAVÉNÁS ALTATÁSBAN

A gyomor- és vastagbéltükrözés intravénás altatásban, akár egyidőben is elvégezhető, kiküszöbölve ezzel az esetleges kellemetlenségeket, fájdalmakat. Az NBI technológia minőségi ugrást jelent a korai daganatdiagnosztikában.

Gyomor- és vastagbéltükrözés intravénás altatásban.  (Dr. Völgyi Zoltán)
Bélrendszeri daganatok korai felismerése NBI technológiával (Dr. Völgyi Zoltán)

>> Gasztroenterológia

Proktológia: ARANYÉRMŰTÉT LIGASURE TECHNOLÓGIÁVAL, FÁJDALOMMENTESEN

Aranyérbetegség gyógykezelését, megszüntetését egy olyan eljárással és eszközzel végezzük, amely a szöveti elhalást minimálisra csökkenti, így a sebgyógyulás gyorsabban következik be. A Ligasure eszköznek és technológiának köszönhetően a beavatkozás gyors, hatékony és vérveszteség nélküli, s a legkevesebb fájdalommal jár.
Ez az eszköz jelenleg a régióban egyedülállóan csak nálunk vehető igénybe. (Dr. Horváth János)

>> Proktológia

Urológia: HÓLYAGTÜKRÖZÉS A LEGKORSZERŰBB, HAJLÉKONY ENDOSZKÓPPAL

Vérvizelés kivizsgálásában fontos szerepe van a hólyagtükrözésnek. Magánklinikánkon rendelkezésre áll egy flexibilis cystoscop. Az eszköz követi a férfi húgycső természetes kanyarulatait, így kisebb a sérülés veszélye és kevésbé kellemetlen a beavatkozás. (Dr. Soós Balázs, Dr. Kozma-Bognár Tamás)

>> Urológia

Kézsebészet, traumatológia: KÉZSEBÉSZETI KONZULTÁCIÓ ÉS MŰTÉTEK

Kézsebészeti konzultáció és műtétek. (Dr. Peterka Csaba)

>> Kézsebészet, traumatológia

Neurológia: AGY ÉR ULTRAHANG

Az agyi érbetegségek kivizsgálása során a jól ismert nyaki ér ultrahang (Carotis Doppler) mellet nagy jelentősége van az agyon belüli erek színes ultrahangos vizsgálatának. A módszerrel nem túl vastag koponyacsontú betegeken a csonton keresztül vizsgálva meg lehet állapítani az agyi nagyerek áramlási irányát, az esetleges súlyos szűkületeket, az agyalapi kollaterális keringést (kerülő úton való vérvisszapótlás). Úgynevezett funkcionális tesztekkel az agy reaktivitása, tartalék vérellátási kapacitása is vizsgálható Ezzel nagyon fontos következtetések vonhatók le az agy vérellátására vonatkozóan, aminek pl. nyaki érműtétek javaslásakor komoly therápiás következménye van.

Agyi ér color ultrahang (Dr. Németh László)

>> Neurológia

Magzati szív UH diagnosztika

Komplex magzati genetikai diagnosztika

(A leírás megjelenítéshez kattintson a szakterületre!)