Kedves Pácienseink és Kísérőik, tisztelt Ügyfeleink!

Tekintettel a koronavírus-járványra, a klinika személyzetének és a lakosság védelmének érdekében, óvintézkedések alkalmazását vezetjük be. Nekünk fontos, hogy Önök a legnagyobb biztonságban érezzék magukat, ezért a Léda Magánklinika a közegészségügyi kockázat elkerüléséért a következő védőintézkedések betartását kéri Pácienseitől, Kísérőiktől és betérő Ügyfeleitől:

  • Kérjük, hogy a lázas, köhögéssel járó megbetegedés esetén a már megkért időpontját mondja le!
  • Amennyiben az elmúlt 2 hétben külföldön, a járvány közösségi terjedést mutató területeit érintette vagy családtagja onnan érkezett haza, lehetőség szerint kérjen új időpontot!
  • Amikor klinikánkra érkezik, kerüljük a kézfogást, amiért ezúton is elnézést kérünk.
  • Már a recepción fertőtlenítő kézmosásra kérjük. Mivel a széklet útján történő megfertőződés is kockázatot jelenthet, továbbra is kiemelten fontos a higiénés szabályok betartása, úgymint rendszeres és alapos kézmosás a mosdó használata után és táplálkozás előtt.
  • Előfordulhat, hogy munkatársaink arra kérik Önt, hogy húzzon szájmaszkot.
  • Klinikánkon a kilincseket óránként fertőtlenítjük, 2 óránként szellőztetünk, azaz biztosítjuk a megfelelő légcserét.
  • Amikor távozik, javasoljuk, hogy ismét használja a recepción kihelyezett fertőtlenítő kézmosást!
  • Ha betegnek érzi magát, lázas, köhög és nehezen lélegzik, akkor mielőbb hívja fel telefonon háziorvosát! Mondja el neki a tüneteket és azt, ha az elmúlt időszakban koronavírus által fertőzött területen tartózkodott. Kövesse az orvos útmutatásait! A telefonálás lehetővé teszi, hogy az orvosa a kijelölt egészségügyi intézménybe utalja. Ez Önt is megvédi és segít megelőzni a vírusok és egyéb fertőzések terjedését.
  • Tegyen meg mindent, hogy Ön és környezete betartsa a megfelelő higiénés előírásokat! Ez azt jelenti, hogy takarja el a száját és orrát egy zsebkendővel vagy a behajlított könyökével, amikor köhög vagy tüsszent, ez után pedig azonnal dobja ki a használt zsebkendőt!
  • A vírus cseppfertőzéssel terjed. A köhögési, tüsszögési etikett betartásával megvédjük a körülöttünk lévőket a különböző vírusoktól, így az új koronavírustól is.


Biztosítjuk Önöket arról, hogy munkatársaink az elmúlt egy hónapban külföldön nem voltak, és a jövőben, a járvány idejére mind a külföldi, mind a belföldi utazásaikat az észszerűség határain belül korlátozzuk.

Az intézkedések átmeneti jellegűek, amelyeket addig tartunk érvényben, ameddig szükségesek.

Megértésüket köszönjük.

A Léda Magánklinika vezetősége