Klinikánkon a szőrtelenítésre legalkalmasabb Alexandrit lézertechnológiát használjuk, amely nőknél és férfiaknál eredményesen csökkenti a nem kívánatos szőrzet növekedését.


A működés elve

A kezelőfejen lévő optika segítségével a lézerfényt célzottan a szőrtüszőbe, a szőrszál gyökeréig juttatjuk. A lézersugárból fakadó hő hatására a tüsző elhal, tovább nem működik, belőle új szőr nagy valószínűséggel már nem nő, legfeljebb vékonyka pihe, ami már nem szőr. Tény, hogy beavatkozás igazán a szőrszálak növekedési fázisában hatékony, viszont az adott bőrfelületen a szőrszálak nem egyszerre nőnek. Ezért egy kezeléssel még nem érhető el a kívánt eredmény. A hosszú távú sima bőr eléréséhez a beavatkozást ajánlott időszakonként megismételni. Tudományos tapasztalat, az is, hogy a lézerfény igazán a sötét színű szőrök esetében hatékony.


A kezelés menete

A kezelés megkezdése előtt a speciálisan képzett orvosi asszisztensünk felméri a bőr állapotát, kijelöli a szőrtelenítendő felületet. A kliens szemére speciális védőszemüveget illeszt. A gép kezelőfejét a bőrre helyezi, ennek optikáján keresztül pontosan látja a szőr helyét. Egy gomb megnyomásával aktiválja a hűtőspray-t is, amely a lézerfény felvillanása előtti pillanatban hideg levegővel hűti a bőrt.

  


Fontos tanácsok

A szőrtelenítés előtti napon a kezelendő bőrfelületet le kell borotválni. Nem szabad gyantázni, vagy tépkedni a szőrt.
A szőrtelenítés előtt és után négy héttel sem napozni, sem szoláriumozni nem szabad.
A kezelést követően bőrnyugtató krém használata javasolt.


Kockázatok

A tartós, teljes szőrtelenítés nem garantált, ugyanis előfordulhatnak olyan szőrszálak, amelyek ellenállnak a kezelésnek. Viszont, ami a helyükön nő, azoknak halványabb színűek, puhábbak, vékonyabbak.


Mellékhatások

A kezelt terület kipirosodhat, érzékennyé, duzzadttá válhat. Ezek a tünetek pár óra, esetleg egy nap elteltével elmúlnak.
Megváltozhat a bőr pigmentállapota, egyéni adottságoktól függően kissé sötétebbé vagy világosabbá válhat.

 

A kezelések díja – árlistánkban.