Az egyik legnehezebben javuló betegség a körömgomba, amelynek hagyományos módú gyógyítása igen hosszú időt vesz igénybe, és többféle veszélyt rejt. Számos gomba létezik, mindegyiket más ellenszerrel lehet kezelni, amelyek mellékhatása, hogy károsítják a májat. Klinikánk legújabb eszközében hosszú impulzusú Nd:YAG lézertechnológia van, amely kifejezetten alkalmas valamennyi típusú körömgomba kezelésére. A lézeres kezelés egyszerű, gyors, hatékony és biztonságos módszer a gombás fertőzés helyi gyógyítására.


A működés elve

A Nd:Yag lézer speciális hosszúhulláma egyenesen a körömgomba sejtjeiben nyelődik el, és ott sejtpusztulást okoz.  A képződött hő a a körömlemezen belül öli el a gombát, valamint egyéb kórokozókat. A lézersugár nem károsítja sem a körömlemezt, sem a körülötte lévő szöveteket. A páciens a kezelés után azonnal visszatérhet a mindennapi tevékenységéhez.


A kezelés menete

A beteg speciális védőszemüveget kap. A kezelendő terület fertőtlenítése után a készülék kezelőfejét a beteg körmön ide-oda mozgatják, miközben gombnyomással működésbe hozzák a lézerfényt. A köröm és környezete felmelegszik, a páciens a hőérzet mellett csipkedő fájdalmat is érez.

körömgomba kezelése, Neodinium Yag lézer, Léda Magánklinika Zalaegerszeg körömgomba kezelése, Neodinium Yag lézer, Léda Magánklinika Zalaegerszeg


Fontos tanácsok

A beavatkozás megkezdése előtt az erősen megvastagodott körmöt ajánlott pedikűrössel vékonyítatni. A kezelés időszaka alatt hatékonyan segíti a gyógyulást köröm-, bőr- és hajregeneráló vitamin kúraszerű fogyasztása. Akkor beszélhetünk a gyógyulásról, amikor a fertőzött köröm teljesen lenő. Fontos, hogy a páciens elkerülje a visszafertőződést, ezért szükséges a harisnyák, zokni és cipők fertőtlenítése.


Kockázatok

A kezelésnek nincsen kockázata. Biztonságos, egyszerű. Nem kell gyógyszert szedni.


Mellékhatások

Előfordulhat, hogy a körömgomba lézeres kezelése során és még azt követően is 1-2 napig a beteg melegségérzést tapasztalhat.


Eredmény

Egy kezelés biztosan nem elegendő, hiszen a köröm igen lassan nő. A körömgombásodás mértékétől függ, hogy a beavatkozást milyen gyakorisággal és milyen időközönként kell megismételni. Kiindulásként öt héten keresztül, heti egy alkalommal ajánlatos a kezelést végezni, amíg az egészséges körömlemez láthatóan növekedni nem kezd. Ezután a fenntartó kezelés következik 4-8 hetente, heti 1-2 alkalommal, majd a köröm teljes lenövéséig 4-5 havonta egy alkalommal.

körömgomba kezelése, Neodinium Yag lézer, Léda Magánklinika Zalaegerszeg körömgomba kezelése, Neodinium Yag lézer, Léda Magánklinika Zalaegerszeg

 

A kezelések díja – árlistánkban.