Bőrfeszesítés, bőrfiatalítás

Klinikánkon meglévő lézerberendezések többféle esztétikai kezelésre is eredményesen használhatók.


Bőrfeszesítés

Ez a beavatkozás azoknak ajánlott, akik késleltetni szeretnék az idő múlását. A bőrünk egyre több környezeti hatásnak van kitéve, öregedése akár már 20 éves kortól megkezdődhet: veszít hidratáltságából, feszességéből. A kor előre haladtával megjelennek a finomabb ráncok, egyre petyhüdtebbé válik a bőr. 

A kezelést csúcskategóriás Nd:YAG lézerkészülékkel végezzük, amelynek jellemzője, hogy nem okoz sérülést, emiatt a bőr rövidebb idő alatt regenerálódik.


A kezelés hatása

A pontosan irányítható lézerfény mélyen behatol a bőr felszíne alá. A lézer okozta hőképződésre a bőr úgy reagál, hogy sejtjei intenzív hylauronsav és kollagén termelésbe kezdenek. Tehát a bőr természetes úton önmagát javítja. Fontos tudni, hogy a kezelés 50 éves kor alatt ideális, amikor a bőrben még van elegendő kollagén és hylauronsav.


A kezelés eredménye

A bőr minősége javul, feszesebbé, rugalmasabbá, tapintása bársonyosabb válik. A felszíni, apró rácok kisimulnak. A kezelés végezhető az arcon, a nyakon és a dekoltázson.


A kezelés jellemzői

A beavatkozást megelőzően a bőrgyógyász megvizsgálja a bőrt, felméri állapotát, típusát, érzékenységét. Kikérdezi a pácienst a rendszeresen szedett gyógyszerekről, fennálló betegségeiről. Mindezek függvényében határozza meg a használt lézerfény erősségét. A kezelés az adott terület nagyságától függően 20 – 60 percet vesz igénybe. A szemmel jól látható, másoknak is feltűnő eredmény eléréshez 8-10 kezelés szükséges.


Kockázatok, mellékhatások

A lézersugár nyomán a bőr bepirosodhat, duzzadttá válhat, viszkető érzést is kelthet. Ezek a tünetek néhány óra elteltével enyhülnek. Sem a beavatkozást megelőzően, sem utána nem szabad napozni, szoláriumozni!

A kezelések díja – árlistánkban.

A szükséges kezelés mennyisége 6-10 alkalom. Az ár függ a kezelési alkalmak számától, a kezelt terület nagyságától, a bőr állapotától. A végleges ár meghatározásához konzultációra van szükség.


Bőrfiatalítás

Bármilyen gondosan is kezeljük bőrünket, az idő múlását nem állathatjuk meg. De késleltethetjük! Professzionális, frakcionált CO2 lézerberendezésünkkel alkalmazott kezelések hatására a bőr láthatóan fiatalabbá válik, a meglévő ráncok mélysége csökken. 


A kezelés hatása

A szén-dioxid lézer a bőrön áthatolva a sejtközi szövetekbe jut, az ott lévő vízben elnyelődik, felmelegíti azt, és ezzel elpárologtatja a szövetek sejtjeit. Ennek nyomán megindul a kollagén rostok termelődése, amely kisimítja a ráncokat, fiatalosabbá, ragyogóvá teszi a bőrt. Ez a kezelés az idősödő bőrt is látványosan fiatalítja. 


A kezelés eredménye

A bőr minősége javul, a rácok mélysége csökken, a kezdődő, felszíni ráncok kisimulnak. A pigmentfoltok halványodnak, esetenként el is tűnnek, a tág pórusok összehúzódnak. A bőr hatékonyabban szívja fel a kozmetikai krémeket. A kezelés végezhető az arcon, a nyakon és a dekoltázson. Időtartama a terület nagyságától függően 20-60 perc.


A kezelés jellemzői

A beavatkozást megelőzően a bőrgyógyász megvizsgálja a bőrt, felméri állapotát, típusát, érzékenységét. Kikérdezi a pácienst a rendszeresen szedett gyógyszerekről, fennálló betegségeiről. Mindezek függvényében határozza meg a használt lézerfény erősségét. A kezelés után a bőr kipirosodik, viszket, duzzadttá válik. A tünetek enyhítésére és a gyógyulási folyamat támogatására krémeket adunk pánciensünknek. A bőrfelület gyógyulása 2-3 hetet vesz igénybe. Fontos tudni, hogy a kezelést követően óvnunk kell a bőrt a fénytől, ezért a bőrfiatalításra a késő őszi, és a téli hónapok a legalkalmasabbak.

A kezelések díja – árlistánkban.