Nem ritka, hogy az arcon, az orr környékén vagy a lábon megjelennek apró, szerteágazó hajszálerek. A bőr felületén jól látható, lila vagy piros színű értágulatok (seprűvénák, hajszálerek, apró visszerek, rosacea) esztétikai szempontból lehetnek zavaróak. Klinikánkon a legkorszerűbb Neodinium Yag lézertechnológiát alkalmazzuk, amellyel eredményesen lehet ezeket az értágulatokat kezelni, és véglegesen eltüntetni.


A lézer hatásmechanizmusa

A lézerfény elnyelődik a vérben lévő hemoglobinban, felmelegíti azt. Hatására az érben a vér megalvad, a kezelt érszakasz elhal, eltűnik. Mivel a lézer nagy pontossággal irányítható, sem az ép szöveteket, sem a bőrfelületet nem károsítja.

lézeres érkezelés, értágulatok kezelése, Léda Magánklinika lézeres érkezelés, értágulatok kezelése, Léda Magánklinika lézeres érkezelés, értágulatok kezelése, Léda Magánklinika


A kezelés

A kezelendő terület nagyságától – amely lehet a test bármely részén – függ a beavatkozás időtartama. Pár percig, vagy akár fél óráig is tarthat. Amikor a lézerfény a bőrrel érintkezik, melegségérzetet kelthet.

lézeres érkezelés, értágulatok kezelése, Léda Magánklinika Zalaegerszeg


Bőrgyógyászati diagnózis

A beavatkozás megkezdése előtt a bőrgyógyász megvizsgálja az érintett bőr állapotát, kikérdezi a pácienst meglévő betegségeiről, rendszeresen szedett gyógyszereiről. Ennek ismeretében dönti el, hogy milyen erősségű lézerfényt alkalmaz.


Eredmény

Az erek lézeres kezelésének eredménye gyors és látványos. A kisebb erek már az első beavatkozás után felszívódhatnak, a nagyobbak színe fokozatosan halványodik. A kezelés nyomán nem marad heg. Az értágulatok kiterjedtsége, az erek nagysága határozza meg, hogy mennyi kezelés szükséges. A tökéletes eredmény elérése egyéni adottságoktól is függ, tapasztalat szerint a szükséges átlagos idő a legutolsó kezelést követően 2-3 hét.

lézeres érkezelések, értágulatok kezelése, Léda Magánklinika Zalaegerszeg lézeres érkezelések, értágulatok kezelése, Léda Magánklinika Zalaegerszeg lézeres érkezelések, értágulatok kezelése, Léda Magánklinika Zalaegerszeg


Fontos tanácsok

A lézeres beavatkozás után kerülni kell a napot, a szoláriumot.


Mellékhatások

A lézeres kezelés nyomán a bőr vörössé, duzzadttá válhat, és viszkető érzés is megjelenhet. A szakorvos a várható mellékhatásokról részletes tájékoztatás ad, emellett javaslatot tesz a tünetek csillapításának módjára is.

 

A kezelések díja – árlistánkban.