aneszteziológiai és intenzív terápiás főorvos

Dr. Bretus Angelika

BEMUTATKOZÁS

Tízéves korom óta az orvosi hivatásra készültem. Az empátia és a segítő jelenlét személyiségem alapvető része. Az egyetemi években mentoraim a sürgősségi ellátás felé irányítottak, ekkor tanultam meg azt a komplex és gyors gondolkodást, mellyel azonnali életveszélyben cselekednünk kell. Később, már aneszteziológusként dolgozva éreztem át teljes mélységben azt a felelősséget, amikor a műtét alatt betegeink életműködésének felügyelete és befolyásolása a kezünkben van.

Hippocratesi eskünk alapelvének megfelelően a fájdalom csillapítása alapvető orvosi kötelességünk. Ma már tudományos bizonyítékokkal rendelkezünk arról is, hogy a fájdalom, de ezen túlmenően a szorongás és a stressz okozta szervezeti reakciók lassítják a gyógyulást. Az aneszteziológus perioperatív gyógyító munkát végez, mely az anesztézián kívül magában foglalja a műtét előtti rizikófelmérést és a közvetlen műtét utáni időszak szoros felügyeletét, a fájdalomcsillapítást és a szervi működések optimalizálását.

1996 óta aneszteziológusként dolgozom. Munkám során nap, mint nap kritikus állapotú betegeket gyógyítok az intenzív osztályon, emellett több ezer altatást és regionális érzéstelenítést végeztem szinte minden szakterületen. 2012-ben vezettük be városunkban az altatásban végzett vastagbél-tükrözéses vizsgálatokat mellyel betegeink számára kellemesebbé, biztonságosabbá vált ez a fontos beavatkozás. 2011-ben ultrahangvezérelt regionális anesztézia képzésben, 2014-ben „Utrahang alkalmazása a mindennapi intenzív és sürgősségi gyakorlatban” képzésen vettem részt.

Meggyőződésem, hogy a műtét körüli időszak minden embernek élete egyik meghatározó élménye. Ezen bizalommal, felelősséggel, empátiával és teljes figyelemmel átsegíteni valakit- az egyik legnemesebb orvosi feladat.

TANULMÁNYOK

2013. adjunktusi kinevezés (Zala Megyei Kórház)
2013. háziorvostan szakvizsga
2004. aneszteziológiai és intenzív terápiás szakvizsga
1996. általános orvosi diploma, Szentgyörgyi Albert Orvostudományi Egyetem, Szeged

MUNKAHELYEK

1996- Zala Megyei Kórház Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály
1996-1997 OMSZ Zala Megyei Szervezete

NYELVISMERET:

angol, alapfokú német 

SZAKRENDELÉSE:

 

RECEPCIÓ:


Időpontfoglalás